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2703.8.3.2 Percentage of maximum allowable quantities. The percentage of maximum allowable quantities of hazardous 
materials per control area allowed at each floor level within a building shall be in accordance with Table 2703.8.3.2. 
 

TABLE 2703.8.3.2 
DESIGN AND NUMBER OF CONTROL AREAS 

FLOOR LEVEL 

PERCENTAGE OF THE MAXIMUM 
ALLOWABLE QUANTITY PER 

CONTROL AREAa
NUMBER OF CONTROL 

AREAS PER FLOOR 
FIRE-RESISTANCE RATING FOR FIRE 

BARRIERS IN HOURSb

Above grade 
plane 

Higher than 9 
7-9 
6 
5 
4 
3 
2 
1 

5 
5 

12.5 
12.5 
12.5 
50 
75 
100 

1 
2 
2 
2 
2 
2 
3 
4 

2 
2 
2 
2 
2 
1 
1 
1 

Below grade 
plane 

1 
2 

Lower than 2 

75 
50 

Not Allowed 

3 
2 

Not Allowed 

1 
1 

Not Allowed 
 

a. Percentages shall be of the maximum allowable quantity per control area shown in Tables 2703.1.1(1) and 2703.1.1(2), with all increases allowed in the 
footnotes to those tables. 

b. Fire barriers shall include walls and floors as necessary to provide separation from other portions of the building. 
!  !  !  !  !  !  !  !  !  ! 

Q:  Given a non-sprinklered multi-story building of Type IIB construction. The building is used for the storage of 
hazardous materials that exceeds the maximum allowable quantity permitted for a single control area in accordance 
with Tables 2703.1.1(1) and 2703.1.1(2) of the International Fire Code. An interior fire barrier is constructed that 
spans from the foundation to the roof for the entire height of the building. There are no fire-resistance-rated horizontal 
assemblies provided between floors. Therefore, the entire building is defined as having two independent multi-story 
control areas. 
 
Are the provisions of Section 2703.8.3.2 of the International Fire Code, which limit the percentage of the maximum 
allowable quantity of hazardous materials for any floor, applicable to a multi-story building consisting of multiple 
control areas? 
 
A:  Yes. When the quantity of hazardous material being stored in each control area is equal to or less than the 
maximum allowable quantity per control area in Tables 2703.1.1(1) and 2703.1.1(2), the maximum allowable quantity 
of material per control area may be located anywhere within a multi-story control area, subject to the per-floor 
limitations of Table 2703.8.3.2. 
_____________________________________________________________________________________________ 


